Следвайте Гласове в Рекорден мигрантски трафик отчете вътрешният министър Иван Демерджиев

...
Следвайте Гласове в Рекорден мигрантски трафик отчете вътрешният министър Иван Демерджиев
Коментари Харесай

Рекорд на мигрантския натиск: 133 552 нелегални опитали да влязат от Турция в България

Следвайте " Гласове " в 
Рекорден мигрантски трафик регистрира вътрешният министър Иван Демерджиев по време на парламентарния надзор. " Тази година сме подложени на невиждан мигрантски напън, само че вършим всичко да бъде удържан. От началото на годината 133 552 души са създали опит да преминат турската граница, като не са съумели ", сподели той. " Бройката е най-високата въобще откогато има мигрантска вълна. ", посочи министърът.

Демерджиев изясни, че има формирани над 200 следствия против групи за трафик на мигранти. " Прилагаме редица ограничения ", добави министърът и изреди отпуснатите средства за ремонт на инфраструктурата в 30-километровата погранична зона, включването на армията в опазването на границата, както и в всички налични механически средства и спомагателни, хеликоптери на " Гранична полиция " и на МО, както и дронове. Последните се употребяват освен да наблюдават мигрантските групи, само че и " въпреки това - дейностите на нашите чиновници, дали спомагат на такива мигрантски групи ".
" Смятам, че се справихме с мигрантския напън ", заключи министърът. Той регистрира, че 87% от потенциала на центровете за мигранти е напълнен. В центъра в София се намират 400 мигранти, а в Любимец са 968. В Харманли са настанени 1518 лица, сподели Демерджиев, като добави, че това прави 91% запълване на потенциала. В разпределителния център в Пъстрогор пък се намират 125 чужденци, което е 39% от потенциала му. " Разпределят се и по народност, тъй като има много съществени проблеми, когато се смесват другите групи ", сподели Иван Демерджиев в отговор на соцдепутатката Смиляна Нитова.
 


Снимка: Българска телеграфна агенция
Министърът на вътрешните работи бе обект на засилен интерес от страна на парламентаристите от Българска социалистическа партия, които единствени го засипаха с въпроси по време на първия парламентарен надзор в 48-ото Народно заседание.
Самият Демерджиев призна, че му е направило усещане, че към него има заложени пет идентични въпроса като текст, заложени от депутати от Българска социалистическа партия по отношение на покупката на гласове на отминалия избор. Вяра Емилова репликира, че проблемите с търговията на вота са били идентични в петте области - Плевен, Ловеч, Монтана, Враца и Видин, по тази причина петимата народни представители дружно му написали отворено писмо.
" Да, разумно е да са сходни, само че те са идентични, до препинателните знаци ", означи Демерджиев.
Преди това, в различен въпрос за покупката на гласове в Монтана, зам.-председателката на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова упрекна служителите на реда.
" Не си свършиха работата, не желаеха да я свършат и вършиха кухи пиар акции, тъй като са свързани с тези, против които трябваше да се борят ", заключи соцдепутатката. Демерджиев отвърна, че когато е отчитал изборите и свършеното от Министерство на вътрешните работи, не е чул обструкции от партиите, за разлика от в този момент.
" Допускам, че днешният ни спор е подбуден от някакви други аргументи ", заключи министърът на вътрешните работи.
Той увери, че всяка една информация до Министерство на вътрешните работи е била прецизно тествана. " Не може да очаквате, че след два месеца Министерство на вътрешните работи ще е напълно друга институция. Винаги има какво да се желае, само че ви убеждавам, че положихме големи старания и имам вяра, че те дадоха резултат ", съобщи Иван Демерджиев.

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР